lauantai 9. marraskuuta 2013

Perillä :) !!!

Nyt on siis tämäkin muuttolintuparvi laskeutunut viimein kuuman kostean auringon alle.

Lentomme starttasi Helsinki-Vantaan lentoasemalta puolilta öin, joten pesueen nuorimmaisia ei ollut järin vaikeaa houkutella koneessa untenmaille. Matka sujuikin hyvin leppoisan rauhallisissa merkeissä lapsukaisten seikkaillessa enimmän matkaa nukkumatin seurassa, joten muutaman viimeisen hereilläolotunnin aikana ei kerennyt kovin pahasti edes pitkästymään, siitä piti huolen niin lentokoneen viihdetarjonta kuin matkanamitkin. Välillä piti tietysti päästä kurkkimaan vuoronperään ikkunoista mitä yläilmoissa näkyi. Aikuisten unensaanti olikin sitten vähän haastavampaa rajoitetuissa ahtaissa tiloissa, mutta pikkutorkkujen merkeissä päästiin enempi tai vähempi väsyneinä määränpäähän.

Jonkin verran jouduttiin kiertelemään Singaporen ilmatilassa ukkoskuurojen takia ennenkuin saatiin laskeutumislupa, mutta kuten sanottu, matka sujui yllättävänkin hyvin ja vaivattomasti ennakko-odotuksista (kauhukuvista) huolimatta!

Check in saatiin suoritettua enempiä jonottamatta ja matka-tarvaratkin oli jo odottamassa meitä hihnalla. Vielä Jussin lupa-paperit selvitykseen ja matka saattoi jatkua.
Koska lentomme oli myöhässä, meille luvattua kuljettajaa saikin sitten haeskella pidemmän tovin, mutta lopulta sekin saatiin muutaman puhelinsoiton jälkeen järjestymään ja pääsimme matkaamaan kohti uutta kotiamme. Sää oli ukkosen jäljiltä hyvin kostea ja vähintäänkin riittävän kuuma, mutta "taksissamme" saikin jo melkein palella (kiitos tehokkaan ilmastoinnin!)

 Ensimmäinen outo asia, (joka oli kyllä ennalta tiedossa, mutta hassua kuitenkin) oli että kuskimme ohjasti autoa (näin suomalaisittain katsottuna) väärältä puolelta, jotain sellaista, mihin uskoakseni olisi hieman haastavaa tottua mikäli sattuisi itse autolla liikkumaan, mutta sitä vaaraa ei liene täällä ihan lähitulevaisuudessa :D.

JänöJussimmekin oli selvinnyt matkasta ilman suurempia traumoja ja oli ilmeisen tyytyväinen päästessään ahtaasta boxistaan vihdoin omaan tuttuun häkkiinsä.

Kellon ollessa jo ehtoon puolella saapuessamme majapaikkaamme, jäi loppupäiväksi aikaa enää katsastaa lähitienoo (tietysti se tärkein eli uima-allas sekä sen välittömästä läheisyydestä löytyvä leikkipaikka :)!!) Saatiinpa vielä Intialaisen juhlapäivän kunniaksi maistella altaan reunalla hotellihenkilökunnan tarjoilemia Intialaisia herkkuja mahan täydeltä, NAM :)!!!  Sitten pojat lähti hakemaan lähikaupasta pikaista täydennystä ilta-ja aamupalatarpeiksi tyttöjen samalla kotiutuessa ja purkaessa muutamat matkalaukut.

Koska kello alkoi tässä vaiheessa jo lähennellä paikallista aikaa puolta yötä, oli haaveissa saada teletapit asettumaan sänkyihinsä, mutta se osottautuikin hiukan haasteelliseksi, molempien vuoron perään poukkoillessa pystyyn esittämään vaatimuksiaan kun ei uni ottanut tullakseen (Suomessahan oli vasta alku-ilta). N.kolmen aikaan aamuyöstä oli viimein rauha maassa ja äitikin saattoi sulkea silmänsä. Kertyneen univelan ansioista sänky piti otteessaan lähes puolille päivin saakka (Kataa saatiin tässä kohtaa vielä ravistella hereille) ja aamiaisen jälkeen lähdettiinkin kiireesti testaamaan asutolamme uima-allasta. Muutaman tunnin polskuttelun jälkeen saatiin taas sadekuuro päällemme ja lähdettiin asuntoomme ottamaan vastaan päivän opastamme-Teemun esimiestä, joka oli luvannut esitellä meille paikkoja ja opastaa meitä hankkimaan tarvitsemamme metro/bussikortit. Julkinen liikenne tuntuu toimivan täällä moitteettomasti ja tulemme varmasti käyttämään sitä aktiivisesti lähitulevaisuudessa. Käytännön asiat hoidettuamme saimme kutsun viereisessä talossa asuvan "isäntäperheemme" kotiin sekä pääsimme tutustumaan lähemmin myös heidän kahteen pieneen tyttäreensä. Suomalais lapsukaisemme olivat aluksi vieraiden ihmisten seurassa kauhusta kankeana, mutta selvisivät lopulta yli pahimman jännityksen.

Singapore vaikuttaa tähän mennessä kaiken kaikkiaan varsin upealta paikalta; kaikkialla on hyvin siistiä ja kaunista (ja lämmintä!!!) ja ihmiset ovat erittäin ystävällisiä ja avuliaita. Lapset on intoa täynnä ja kiire on kova päästä näkemään ja kokemaan kaikkea. Tämäkin päivä kului ihan lennossa uutta ihmetellessä, eikä kuviakaan ehtinyt räpsiä luvatunlaisesti. Huomenna päästään toivottavasti testaamaan lähiliikenneosaamistamme ja poikkeamaan keskustassa Teemun viettäessä viimeistä vapaa-päiväänsä.

Väli-aikainen kotimme on mukava 3:n makuu-huoneen asunto keittiöineen ja kodinhoitohuoneineen, ja tässä vaiheessa ei ota vielä uskoakseen että olemme tulleet tänne jäädäksemme, sen verran vielä lomafiiliksillä mennään...

Tähän liitteeksi muutama kuva-otos majapaikastamme. Nyt taas yritettävä saada unta palloon, jospa saataisiin käännettyä kellomme taas hieman lähemmäs Singaporen aikaa..?!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti