sunnuntai 10. marraskuuta 2013

3. päivä

Pitkän ja vähäunisen yön jälkeen nukuttiin taas aamupäiville saakka. Eipä ottanut uni tullakseen sen enempää pienille kuin isommillekaan matkalaisille. Tänään taas uusi yritys, toistaiseksi täällä lapset sängyssä ja rauha maassa, toivotaan että sitä riemua jatkuisi aamuun saakka. Kovin tuntuu olevan työn takana ajastaa itsensä Singaporen aikatauluun.

Herättyämme käytiin sillä "pakollisella" aamuuinnilla, joskin meidän aamu tässä tapauksessa olikin jo iltapäivän puolella. Keli on ollut lämmin mutta pilvinen koko sen ajan kun olemme täällä olleet. Sateilta sentään tänään säästyttiin, kiitos koko päivän mukana raahaamamme sateenvarjon ;). Vähän jo jännittää millaista se tulee sitten olemaan kun pilvet väistyy ja ulkona on oikeesti kuuma?!! Sisällä saa sentään palella halutessaan ilmastoiduissa tiloissa!

Aamupolskuttelun jälkeen lähdettiin testaamaan suunnistustaitojamme bussi-ja metroliikenteeseen. Metroasema löytyi helposti vanhasta muistista ja erinomaisesti merkattujen opasteiden avulla selvisimme hienosti myös kaupungin ruuhkaisimmalle pääkadulle Orchard roadille. Kanssaihmisten avuliaisuus ja ystävällisyys jaksaa yhä ihmetyttää; tupatentäydessä metrossa/bussissa löytyi aina istumapaikka pienten lasten kanssa matkustaville sekä vanhuksille, nuorten tarjotessa innokkaasti paikkaansa. Olen nyt jo kertakaikkisen myyty tähän kulttuuriin ja ihmisiin <3 !!!

Jos tähän saakka on mietitty missä ne kaikki paljon puhutut 5 miljoonaa ihmistä seikkailee niin tänään siihen löytyi vastaus! Metrossa oli siis meidän lisäksi jokunen sata muutakin matkustajaa, joista suurin osa purkautui samaiselle asemalle keskustaan. Siellä sitten soljuimme ihmismassan mukana koittaen päästä hieman väljemmille vesille ja yritimme samalla pitää tarkasti silmällä että jälkikasvumme pysyi matkassa mukana. Jopa pienet kokoontaittuvat rattaat tuntui olevan melko hankalat kuljettaa mukana. Ihmismassasta huolimatta julkinen liikenne täällä on hyvin joustavaa ja sujuvaa ja metrojen reittimerkinnät idioottivarmoja jokaisen tulkittavaksi. Matkamme kämpiltä keskustaan vei noin puolisen tuntia.

Keskustassa meitä oli vastassa kaunis joulukatu upeine koristeineen, toinen toistaan suurempia, hienompia ja kalliimpia ostareita, ne kaikki miljoonat ihmiset sekä joukossa seikkailevat ylikohteliaat autoilijat. Jokapaikassa on hyvin siistiä, ihmiset noudattavat kiltisti sääntöjä ja viimeisin teknologia on esillä kaikkialla!! Jos Suomessakin tottui siihen että ihmiset seurustelevat kaupungilla liikkuessaan enimmäkseen puhelintensa, miniläppäreittensä ym. kanssa niin täällä ei kukaan kulje mihinkään ilman uusinta mallia olevaa puhelintaan (tai vastaavaa vempelettä)!!

Juostiin muutamat ostarit läpi hauskuuttaen lapsia lukuisilla liukuportailla (junnujen suurta hupia :D) pysähtelemättä sen enempää shoppailemaan (loppu porukka siinä määrin antishoppailuhenkisiä ;) ) että äippäkin joutui tyytymään lähinnä vaan ikkunashoppailemaan ja valokuvaamaan ympäristöään (joskin sekin alkoi jo hieman kyllästyttää kanssamatkaajia.) Lopuksi vielä herkkujätskiannokset naamariin ja kotimatkalle joka sujuikin jo vanhalla rutiinilla, joskaan en voi ottaa kunniaa erinomaisista suunnistustaidoistamme pelkästään (tai juuri lainkaan) itselleni ;).

Paikalliselta lähiostarilta saatiin sentään shoppailtua Katalle hieman kevyemmät jalkineet, koska huomasimme hyvinkin pian että matkalle varatut lenkkarit oli vähintäänkin liioittelua! Täällä lähestulkoon kaikki kulkee varvassandaaleissa, joten minäkin annoin luvan itselleni luopua korkkareista ja päätin hankkia myös hieman käytännöllisemmät kengät tulevaisuuden varalle. Tosin normaalit sandaalit osottautuivat yllättävän vaikeaksi löytää, löysimme lähinnä vaan niitä kuuluja varvassandaaleja, muovicrockseja sekä kalliita urheilujalkineita, joten minun ja Topin täytyy vielä jatkaa niiden käytännöllisten kenkien metsästystä.

Päivän päätteeksi kävimme tsekkaamassa Teemun esimiehen opastamana tulevan työreitin-ja pysäkin, huomenna jäädäänkin sitten lasten kanssa tänne kolmisin isännän lähtiessä raatamaan aamuvarhain. Toivotaan että loppupesuekin sopeutuisi lähitulevaisuudessa normi-aikatauluihin.

Hyvää yötä täältä palmujen katveesta :)
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti