sunnuntai 10. marraskuuta 2013

Paikallisia herkkuja

 Tänään päästiin maistelemaan Aasialaisia herkkuja. Tosin kasvissyöjänä oleminen tehdään täällä jossain määrin haastavaksi, sillä paikallisten on hyvin vaikea ymmärtää ettei aterioihin voisi sisältyä edes vähän lihaa, kanaa tai muuta epämääräistä pyydettäessä kasvisruokaa. Tämänkin herkun joukosta joutui poimimaan lihan paloja pois riisin seasta.
Durio- hedelmän silpomista.
Duriota kutsutaan hedelmien kuninkaaksi Malesiassa ja Singaporessa. Kuuluisa on myös durion useimpien kuvottavana kokema löyhkä, joka läpäisee kaikki mahdolliset muovikelmut, jopa tölkittämisen jälkeen lemu on vahvana ilmassa. Keittiömestari Anthony Bourdain esitti tuoksun kerran verbaalisessa muodossa: "Se haisee siltä kuin olisi haudannut jonkun, joka pitelee kokonaistastiltonjuustoa sylissään, ja kaivanut hänet esiin pari viikkoa myöhemmin." Hajun takia jotkin hotellit kieltävät durion syömisen hotellihuoneessa. Duriota ei saa myöskään viedä mihinkään julkisen liikenteen kulkuvälineisiin ja siitä on usein myös ilmoitettu erikseen. 

Toistaiseksi tämä paikallinen herkku jäi meiltä vielä maistelematta. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti