maanantai 30. kesäkuuta 2014

Botanic Garden-National Orchid Garden

Seuraava esittelykohde ei juuri sanoja kaipaa, kuvat kertokoot enemmän.

Kerrottakoon kuitenkin sen verran, että sain toteutettua vihdoin erään haaveeni päästessäni poikkeamaan Botanic Gardenin yhteydessä sijaitsevaan Orchidea puutarhaan. Katan kuorsatessa päivänokosillaan, päätin käyttää tilaisuuden hyväkseni ja puskea hikipäässä rattaat puistoalueen korkeimmalle huipulle päästäkseni ihailemaan ah niin upeita orchideoja.

Orchideapuisto kattaa noin 3 hehtaarin alueen ja sinne peritään aikuisilta 5 dollarin pääsymaksu, vähintäänkin joka sentin arvoinen elämys, jota ei Singaporessa vieraillessaan kannata missata etenkään jos omaa minkäänmoista ymmärrystä luonnon kauneudelle. Puistosta löytää noin 60000 orchideaa, 400 eri lajia ja 2000 erilaista risteytystä.


Vaikka en nyt ihan jokaista 400 eri lajia teille tässä esittelekään, niin vaikuttavimmat niistä kuitenkin. Täällä ei voinut muuta kuin huokailla ihastuksesta löytäessään toinen toistaan kauniimpia orchideoja, jotka muuten lukeutuvat lempikukkieni ehdottomaan kärkipäähän.


Ehkäpä kaikkein vaikuttavimpia olivat näyttävät isokukkaiset lajikkeet, joista ei tahtonut saada silmiään irti:
Myös hieman erikoisemmat orchideat jäivät hyvin mieleen kuten nämä:
Puistosta löytyi orchideojen lisäksi myös paljon muuta ihailtavaa kasvillisuutta ja koristusta ja aikaa olisi saanut kulutettua huomattavasti enemmän mitä silloinen aikataulu salli


Botanic Garden on kaikenkaikkiaan ihan kärjessä Singaporen kauneinta antia ja sinne on aina ilo palata yhä uudelleen

 Kataa ilahduttivat viereisen lammen kilppari-ystävät sekä vedessä ja puskissa mennä vipeltävät monitoriliskot.
                       Pikkuretkeläisen terkut kaikille ystävillemme, Suomilomaa odotellessa :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti