lauantai 14. kesäkuuta 2014

Bishan-Ang Mo Kio Park

Bishan park-toiselta, kenties jopa paremmin tunnetulta,  kutsumanimeltään Ang Mo Kio Park sijaitsee tässä aivan meidän naapurissa punaisen linjan varrella Bishanin ja Ang Mo Kion metroasemien välimaastossa ja on yksi Singaporen suurimmista puistoista kattaen n.62 hehtaarin puistoalueen.


Täällä on tullut käytyä muutamaan otteeseen, mutta kuitenkin suht harvakseltaan johtuen siitä, että puisto ei sijaitse varsinaisesti järin lyhyen kävelymatkan etäisyydellä metroasemista, joten sinne pääsy vaatii hieman pitempää reippailua tai vastaavasti bussikyytiä. Puisto on sinällään kuitenkin nähtävyys. Puisto on useamman kilometrin halkasijaltaan ja sen läpi virtaa kaunis Kallang joki. Täältä löytyy mm. viihtyisiä kävelyreittejä, rullaluistelurata, leikkipaikkoja, kuntoilualue, picnicpaikkoja, mäkkäri, ravintola, kahvila, koirapuisto sekä tietenkin vesileikkipaikka. Puistoalue onkin varsin suosittu juoksijoiden, kuntoilijoiden, koiran ulkoiluttajien, turistien ja opiskelijoiden keskuudessa.

Mukavan vappupicnicin jälkeisissä tunnelmissa sain vaivatta houkuteltua pikkuneidin mukaani uusinta picnicille. Pakkasimme siis eväät ja hyppäsimme metroon. Koska Ang Mo Kion asemalta on hivenen lyhyempi taival puistoon, jättäydyimme siellä pois ja kävelimme lopun matkaa (n.1,5km) puistoon.


 Pikkuneidin nauttiessa matkalla päivänokosistaan rattaissa, saavuimme kauniiseen määränpäähämme.
 Suunnistimme kohti satumaisen kaunista Lotusgardenia picnic-eväät mielessämme ja pysähdyimme matkalla ihailemaan kiintoisia maisemia ja kalalammikoita.
 Äidin varoitusten kaikuessa pikkukalastelijan kuuroille korville, piti tähän lammikkoon ottaa pieni pulahdus. Onneksi lampi ei ollut järin syvä ja repusta löytyi tarpeelliset vaihtovaatteet.
 Seuraava pysäkkimme oli matkan varrelta löytyvässä adventure parkissa, jossa saatiin hukattua hieman energiaa-tai ainakin sen verran minkä paahtavalta kuumuudelta jaksoimme riehua.

 Lotus gardenia kauniimpaa picnic paikkaa saa hakea. Eräänlainen maanpäällinen paratiisi, jonne kiireet häviää! Retkieväät nautittuamme palailimme samoja jalan jälkiä kotia kohti.Yksi pala kauneinta Singaporea taasen käsitelty, näistäkään maisemista ei ihan äkkiseltään saa tarpeekseen!!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti