perjantai 13. kesäkuuta 2014

Singis arkea

Koskapa edellisessä postauksessani lupasin kertoilla kokemuksistanne mahdollisimman sekavassa järjestyksessä, niin ajattelin nyt toteuttaa lupaukseni ja rykäistä tähän väliin arkikuvakokoelman selvityksineen ajalta huhtikuu-kesäkuu. 

Vappu siis tulikin jo käsiteltyä, mutta huomasin välistä unohtuneen muutamat pääsiäis-aiheiset otokset sekä muutakin kuvamateriaalia ajalta ennen työväen juhlaa, jotenka jälleen tähän väliin harppaus pitkälle menneisyyteen (josta armaat facebookin seuraajat olettekin jo enimmäkseen tietoisia, mutta kertauksena kaikille ja uutuutena anti-facebookkareille olkaapa hyvät:

 Aloittakaamme siis pääsiäisestä: jälleen yksi pitkään odotetuista juhlapyhistä, joka tarjoili meille täällä yhden ylimääräisen vapaa-päivän sekä tietenkin niitä kauan kaivattuja suklaamunia (jonka takia lasten mielestä koko pääsiäistä siis ylipäätään vietetään. Kummit hoi-äkkiä päivittämään tilanne ;)! ). Lapset tosin panivat merkille että paikalliset pääsiäispuput-ja tiput lienevät samaa kokoluokkaa paikallisten ihmisten kanssa (vai liekö kitukasvuisuuteen syynä kuuma ilmasto, se jäänee yhä mysteeriksi), minkä seurauksena munien keskikoko oli jäänyt suht vaatimattomaksi, mutta  vaivoin metsästetyt herkut maistuivat siitä huolimatta.  Koskapa pääsiäisen(kin) suunnittelu ja toteutus oli jälleen jäänyt viime tinkaan ja heinät istuttamatta (tosin rairuoho taitaa olla täällä suht tuntematon käsite, mutta jokin kissanminttu olisi varmaan ajanut saman asian) rohkenimme lainata Jussi-pupulta muutaman heinänkorren lavasteeksi, jonka saatoimme peittää lukuisilla tipusilla, sillä Topin logiikan mukaan mitä enemmän tipusia-sitä tuottoisampi munasaalis! Onneksi pääsiäispuput olivat sentään löytäneet singaporeenkin, jotta pääsiäinen oli pelastettu. Virpomaan emme sentään uskaltautuneet, olisivat varmaan polttaneet meidät täällä roviolla siitä hyvästä?!!
 Ihana suomalaisyhteisömme oli järjestänyt täällä pääsiäiseksikin ohjelmaa, joten kokoonnuimme lasten kanssa West coast parkiin viihtymään yhteisten pelien, leikkien ja picnicin parissa. Väkeä oli taasen paikalla runsain mitoin ja lapsia ei tarvinut hirmuisesti yllyttää leikkeihin, jotka kuitenkin valitettavasti päättyivät melko lyhyeen, armottoman sadekuuron kirjaimellisesti vesitettyä meidän leikit sekä picnic haaveet.


Ohessa muutama kuva viikonloppuretkestä Jurongissa sijaitsevaan science centeriin, jossa vierailimme jo toistamiseen. Täällä saa vaivatta kulutettua päivän perehtyessä tieteen ihmeelliseen maailmaan.
 Valitettavasti viime kerran parhaimmistoa edustava dinosaurusnäyttely oli jo ehtinyt jatkaa matkaa, mutta kaikki jo kertaalleen nähty sekä edellisellä kerralla välistä jääneet ihmeellisyydet jaksoivat kiinnostaa pikkuväkeä loputtomiin.
                                 Lapsukaiset ovat päässeet Dennis-robotin hellään huomaan.

Seuraavat kuvat Sentosan Powl of Lost Wonders merirosvolaivalta, jossa vietimme ystävien kanssa mukavan päivän lasten viihdytäessä itseään vesileikkien parissa.
 Kata pääsi tekemään tuttavuutta siivekkään ystävän kanssa, joka kovin kiinnosti mutta myös vähän jännitti pientä ornitologiamme.

Vihdoin ja viimein saimme saateltua myös nuoren isäntämme koulutielle Kanadalaiseen kansainväliseen kouluun. Hakuprosessi oli pitkä ja piinallinen, mutta tuotti vihdoin tulosta. Tässä Topi valmistautuneena ihka ensimmäiseen koulupäiväänsä Singiksessä.
Miesväen raataessa velvotteidensa parissa, meillä tytöillä oli mukavasti aikaa nauttia maisemista, rannasta, aalloista, picnic eväistämme sekä kukkaan puhjenneista puista yhdestä lempi ulkoilupaikoistamme East Coast Parkissa. Tähän maisemaan en kyllästy koskaan <3!!!!

Topin aloitettua koulunkäynnin, on sisko pitkästynyt puolikuoliaaksi kadehtiessaan veljensä etuoikeutettua päiväohjelmaa ja niimpä kaikki tilaisuudet veikan läsnäolosta käytetään suuren ja mahtavan isoveljen apinointiin ja ärsyttämiseen ;). Tässä rakkaat pönttöpäämme! (Topilla koulun liikunta-asu yllään)

Mutta koska vapaa-aika on jollain keinoin saatava kulumaan enimmäkseen äitin seurassa, on lähipuistot ja uima-altaat tulleet kovinkin tutuiksi päivittäisessä käytössä.
 Tässä Kata ruokkimassa puluja Botanic Gardenissa pulujen intoutuessa jo turhankin tuttavallisiksi kamppaillessaan leipäpaloista.
             Samaisessa puistossa Lasten puutarhan puolella vilvoittelemassa jättisienen varjossa.
                                           Kata Opettelemassa kaivurin toimintaperiaatteita
                  @ Serangoon garden (eli koti nurkilla) liukumäen katoksessa sadetta pitelemässä.
                Äitin seurakin välttää toisinaan (paremman puutteessa) pienen ihmisen viihdykkeeksi
Oman condon poolilla. Tästäkin nuoresta neitosesta alkaa kehkeytyä melkoinen vesipeto!!

Kotitalo naapurin puolelta ikuistettuna

Koska yksi Singaporen tärkeimmistä kansalaisurheiluista on syöminen, ei ruokapostauksia voi välttää! 
 Kuvassa siis Chinatownin MUST-herkut valkosipulikurkut, jotka vie joka kerta kielen mennessään!
                    Ja myöskin valkosipulilla kyllästetyt pääruokamme nautittuna hyvässä seurassa

Ja vaikka mahat onkin syöty halkeamispisteeseen, ei tätä herkkua yksinkertaisesti voi olla tilaamatta kruunatakseen täydellisen ylensyönnin: mäkkärin Caramel Frappe <3. Näissä lämpötiloissa oppii arvostamaan kylmää kahvia ihan uudella tavalla. Vaikkei kaunistumista vielä huomaakaan niin viilentyminen on edes hetkeksi taattu (siitä ähkystä puhumattakaan!) 

Myös pikkuneiti on päässyt kahvin makuun ja vaikutukset on selkeesti havaittavissa!

 Jurongin valtaisa kirjastokin tuli piaseen kierrettyä silloisen star Wars näyttelyn aikaan. Täälläkin riittäisi pikkuväelle tutkailtavaa pidemmäksikin aikaa kellarin ollessa pullollaan kaikenkattavaa lastenkirjallisuutta.

Tässä tämän kertainen kuvapläjäys. Täällä jo kovin odotellaan kotomaan vierailua päästäksemme tapaamaan rakasta perhettä ja ihania ystäviämme. Kiitos teille kun jaksatte pitää yhteyttä helpottaaksenne koti-ikävää! Singaporessa on helppo olla ja viihtyä, vielä kun saisin teidät kaikki tänne seuraksemme! 


Näihin kuulumisiin, jokaiselle yhteisesti ja erikseen Onnellista Oloa!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti