tiistai 4. maaliskuuta 2014

Universal Studios

 Muutama viikko takaperin päästiin toteuttamaan pikku-ukon pitkäaikainen toive päästä vierailulle Universal Studiosiin. Topi kertoi aamulla nähneensä unta huvipuistosta, jossa ei kuitenkaan ehtinyt päästä laitteisiin, joten sanoista tekoihin ja paikkaamaan huvittelun tarvetta.

Universal Studios sijaitsee, missäpä muualla kuin Sentosan saarella. Sinne siis taksin kyyditsemänä varailemaan tikettejä. Koska 6kk:n passista oli parhaillaan tarjous, eikä hinta eronnut liiemmälti kertamaksusta, jouduimme hankkimaan itsellemme rajattoman sisäänpääsyn seuraavaksi puoleksi vuodeksi. Lisää huvittelua siis tiedossa lähitulevaisuudessakin :).

Lunastettuamme passimme, läksimme kartoittamaan aluetta. Elokuvamaailma tarjoili meille nähtävää Hollywoodin, New Yorkin, Scifin, Muinaisegyptin, Dinosaurusmaan, Madagascarin ja Satumaan tiimoilta. Ensimmäisenä törmäsimme Hollywoodin rock-n-rollin maailmaan:                Nautimme kyseisessä kuppilassa myöhemmin myös asiaan kuuluvat burgerimätöt.

                                             Seuraavaksi tutustuimme New Yorkin antimiin:


                                     Spaghetti space chasen junan kyytiin pääsi koko perhe.

Seuraavana meitä oli vastassa huikeita elämyksiä tarjoileva scifimaailma. Transformers robotit teki pikkumieheen lähtemättömän vaikutuksen 3Dradalla, jossa paettiin robottien hyökkäyskseltä.Katan ottaessa päikkäreitä kiertelimme odotellessa katsastamassa paikkoja. Väki alkoi lisääntyä ja jonot laitteisiin kasvaa. Odotusaika laitteisiin oli n.puolesta tunnista tuntiin, joten täällä jo tutuksi tulleeseen jonotukseen sai varautua.

Egyptimaa tarjoili hienoja sfinksejä, faaraoita ja vaikuttavia muumiokohtaamisia, jotka jäivät kummittelemaan mieleen vielä pitkäksi aikaa.


 Erehdyimme Topin kanssa kävelemään tästä portista, joka johdatti meidät muumion hautoihin pimeälle vuoristoradalle etsimään kadonnutta kirjaa poistaaksemme muumion kirouksen. Syy siihen miksi nuoremmat lapset loistivat poissaolollaan selvisi paikanpäällä; rata oli siinämäärin hiuksianostattavan pelottava että olisi jäänyt allekirjoittaneeltakin väliin jos olisi ennalta tiennyt mihin osallistui.

Nämäkin uroot jännittivät pikkuneitiä, mutta koskapa kuva oli saatava, joten lasten oli alistuttava kohtaloonsa muinaishistoriallisina mannekiineina ;)

Seuraavaksi vastaamme kävelivät suuret ja mahtavat dinosaurukset. Jostain kumman syystä pikkuneitimme on varsin viehtynyt näihin ilmestyksiin, joten suloisia(?!) dinoja oli kiva päästä paijailemaan, halimaan ja ratsastamaan niiden kyyditsemänä.


                                                       Kata fiilistelemässä dinomunassa
                                        Suloinen pikku dinosaurus kuoriutumassa munastaan
                                                                Lentoliskojen kyydissä
Kata joutui kuitenkin katkeraksi pettymyksekseen odottelemaan kun muut kiersivät vuorollaan lautalla dinovirtaa pitkin, jossa dinosaurukset hyökkäilivät kimppuumme milloin miltäkin suunnalta.

Jäimme seuraamaan välillä ohikulkevaa paraatia, jossa meille esittäytyi studion eri elokuvahahmot.


 Satumaasta ja Madagascarilta löytyi myös pikkuväellekin sopivaa ihmeteltävää karuselleineen ja venekyyteineen ja joutuipa Katakin isänsä kuskaamana elämänsä ensimmäiselle vuoristorata ajelullekin, jonne oli jostain syystä mittojensa puolesta riittävän pitkä!! Täällä Aasiassa kun kaikki rajoitukset näköjään ilmoitetaan pituuden eikä suinkaan iän puolesta. Neidin ilme oli vähintäänkin näkemisen arvoinen kyydin päätyttyä kaiken sen hämmästyksen ja vauhdin sokaisemana. Sen suuremmin traumatisoitumatta(?) Kata oli valmis kuitenkin uusimaan ajelunsa, joten tännekin saattaa joutua palaamaan vielä tulevaisuudessakin.


Mukava päivä hienoissa puitteissa tarjoili elämyksiä koko perheelle koko rahan edestä. Ehdimme aika hyvin kierrellä koko alueen läpi, mutta nähtävää ja koettavaa riittää varmasti myös tulevillekin kerroille :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti