lauantai 7. joulukuuta 2013

Omaan kotiin :)

Kuukausi Singaporea takana. Paljon on jo nähty mutta vielä enempi yhä näkemättä. Meidän saaren kartoitusta on tosin hieman haitannut tämä käynnissä oleva sadekausi, päivät kun ovat olleet melkoisen pilvisiä (mikä sinällään on hyvä asia-ei niin kuuma; jaksaa paremmin seikkailla ja lapsetkin liikkuvat vähemmällä kitinällä ;)! ), mutta myös kovin sateisia (ei niin hyvä- kaatosateeseen ja tärykalvot puhkoviin  ukkosiin lähteminen kun ei ole vaikuttanut järin hyvältä ajatukselta). Olemme ehtineet siis pitkästyä välillä myös kotosalla, suomalaisia telkkariohjelmia seuraten ja tietysti sateen tauotessa uima-altaalla polskutellen (huomasin kyllä saavamme osaksemme aika pitkiä silmäyksiä, sillä oli keli mikä hyvänsä, meidät löysi yleensä altaalta... no ukkosella emme mekään sentään veteen rohjenneet!)

Kävin lasten kanssa viime viikonloppuna juhlimassa suomalaisille lapsille järjestettyjä pikkujouluja Teemun jouduttua taas työmaalle. Juhlat oli oikein mukavat; paljon suomalaisia, hyvät tarjoilut, lapsille jouluaskarteluja ja kävipä meitä pukkikin tervehtimässä paketteineen. 
Nyt siis kuitenkin jo toisenlaisissa maisemissa uuden asunnon myötä. Topi jo odottelikin uuteen kotiin pääsyä vähintään yhtä paljon kun joulupukkiakin ja lopulta laskettiin jo tunteja milloin päästään muuttamaan :D. Viimein se onnen päivä koitti kun pakkasimme jälleen kassimme ja kirjaimellisesti sullouduimme  tilataksiin siirtääksemme omaisuutemme uuteen osoitteeseen. Kotimme sijaitsee Lorong Chuanissa, Chuan Parkissa, metro-aseman välittömässä läheisyydessä-mikä olikin yksi isoimmista valintaperusteista asuntoa etsiessämme. Tästä on helppoa ja nopeaa liikkua niin pohjoiseen kuin eteläänkin päin. Alue vaikuttaa lisäksi mukavan rauhalliselta ja väljältä paikalta asua. Talomme sijaitsee tosin tien risteyksessä, joten tänne kolmanteen kerrokseen kantautuu liikenteen äänet varsin hyvin, mutta se on asia, jonka kanssa uskomme pystyvämme elämään (kolmen päivän asumis kokemuksella liikenteen äänet eivät ole tähän mennessä haitannut elämäämme :) ). Asunto itsessään on varsin tilava (käytössämme n.140 neliötä) ja viihtyisä, ei ihan uusimmasta päästä (mutta hiljattain remontoitu), minkä johdosta huoneet ovatkin varsin mukavan kokoisia, noissa uudemmissa asunnoissa kun näytti huoneet olevan melkoisia loukkoja!! Ystävällinen vuokranantajamme lupasi meille lisäksi lainakalusteet siihen saakka kunnes konttimme seilaa Suomesta tänne uuteen kotiimme.

                                          Näkymää olkkarista parvekkeellemme
                                          Leikkipaikka kotimme edustalla
                                                    Meidän talo
                                          Se suurempi uima-allas

Taloyhtiöstämme löytyy siis uima-altaat, kuntosali, pelikenttiä, kerhohuone, joka on varattavissa juhlatilaisuuksia varten, grillauspaikka, leikkipaikka, pieni kauppa, kampaamo sekä ravintola. Muut tarvittavat palvelut löytyvät sitten seuraavalta metroasemalta Serangoonista, jonne pääsee näppärästi muutamassa minuutissa. Olemme olleet hyvin tyytyväisiä uuteen kotiimme, eiköhän täällä tulla viihtymään :). 

Topin koulupaikan haku on ottanut hieman takapakkia, sillä Aussikoulusta tuli valitettavasti kieltävä vastaus, joten joudumme hakemaan paikkaa jostain toisesta koulusta lähempää keskustaa. Koulu-asiat ovat aiheuttaneet pientä stressinpoikasta, mutta toivotaan että sekin järjestyisi vielä parhain päin.

Eilen pääsimme juhlimaan Suomen itsenäisyyttä Teemun firman tarjoamissa pippaloissa (kaikki muut tietysti juhlivat ihan muista syistä, mutta meillä olikin kaksin verroin syytä juhlaan :D!). Oli varsin piristävää päästä välillä tuulettumaan ihan aikuisten kesken ja tapaamaan uusia ja jo ennestään tuttuja ihmisiä. Lapsille löysimme Singaporen-Suomalaisten sivustolta mukavan nuoren neidin kaitsijaksi, joka oli aivan pelastus meidän "englantia puhuvia" vieroksuvalle pikkumiehelle. Juhlan teemana oli Back to School ja pukukoodi sen mukainen. Show-isäntämme viihdytti meitä erinäisillä kilpailuilla, arvonnoilla ja leikeillä ja saimme nauttia myös monipuolisen kattavista ruokatarjoiluista. 

                                          Me and my friend Liza

Tänään teimme iltaretken saaren keskiosassa sijaitsevaan Pikku Intiaan, joka tarjoili meille varsin toisenlaisen Singaporen. Intialaisen musiikin soidessa, erilaisten tuoksujen ja hajujen leijaillessa vastaan ja  lukuisten pikku katumyymälöiden tarjoillessa kaikkea mahdollista mitä maa päällään kantaa, tunsi tulleensa tyystin eri maailmaan. Tämä paikka oli varsinainen shoppailijan paratiisi; pikku myymälöiden seassa kohosi valtavia monikerroksisia kauppakeskuksia. Mitä täältä ei löydy, sellaista ei varmasti ole olemassakaan!! Nähtävää olisi jälleen ollut paljon enemmän kuin aikaa, joten kellon ylittäessä jälleen räikeästi lasten nukkumaanmenoajan, olimme pakotettuja palaamaan kotiin. Singaporen omaan Intiaan on ehdottomasti palattava vielä uudelleen!!
Koska Nukkumatti on jälleen kerran joutunut antamaan minun suhteen periksi lukuisista käskytyksistään huolimatta ja jättänyt minut omilleni, taidan kaiken uhallakin koittaa saada vielä unenpäästä kiinni ennen kukonlaulua, siispä ensi kertaan, pitäkää huolta itsestänne!!

                                          Toivottaa Isot ja pikku Kuikkaperheen jäsenet

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti