sunnuntai 15. joulukuuta 2013

Uusia kokemuksia ja koti-ikävää

Viikko vierähtänyt viimeisimmästä blogipäivityksestä ennenkuin on huomannutkaan ja paljon on taas ehditty saada aikaseksi, ellei tehtyä niin nähtyä kuitenkin.

Viime viikonloppuna teimme retken Harbour Frontin luonnonpuistoon,  jossa seikkalimme lukuisia tunteja kiiveten ensin ylös saaren korkeimmalle huipulle Mount Faberille ja jatkaen matkaamme viidakon yllä kulkevia kävelysiltoja pitkin jotka tunnetaan nimellä Southern Ridges.  Luonnonpuisto koostuu neljästä eri puistosta ja sijaitsee Singaporen eteläisessä-osassa. Olimme varustautuneet matkaan asiaankuuluvasti matkarattainemme, vesipulloinemme, eväinemme, kunnollisine kävelykenkinemme, aurinkorasvoinemme, hyönteismyrkkyinemme sekä tietysti kameran kera. Sukellettuamme viidakkoon 36-metriä korkeaa kävelysiltaa pitkin, vastassa oli ensimmäiset kyltit, jotka kertoivat toiminta-ohjeet miten tulee toimia kohdatessaan villin apinan. Jäimme jännityksellä odottamaan pääsisimmekö lähikontaktiin näiden marakattien kanssa ja ylitimme 36m korkeudessa kulkevan Henderson Waves nimisen sillan ihaillen samalla huikeita maisemia.

                                         Maisemaa 105m korkealta Mount Faberilta
                                                       Pieni lammikko Mount Faberilla
                                                    Eväspaikka Henderson Waves Bridgellä

                                               
                                                  36m korkeudessa kulkeva maisemareitti

Sillalta päädyimme Telok Blangah Hill-puistoon, jossa pääsi vaivatta jatkamaan matkaa kävelysiltojen johdattaessa meidät läpi 1,3km:n mittaisen Forest Walkin. Jatkoimme silmä kovana apinoiden bongaamista lasten samalla juoksuttaessa itsensä väsyksiin. Matkan varrella näkyi hienoja kukkia-ja  kasveja, mutta harmiksemme ei yhtäkään apinaa.

                                               
Forest Walk

Kävelysillan päätyttyä laskeuduimme maantasolle matkan jatkuessa läpi Kent Ridge Parkin sekä Hort Parkin, josta löytyi lukuisia pieniä kukka-istutuksia sekä kasvi-viljelmiä sekä lapsia riemastuttavat leikki-alueet. Matkaa oli kertynyt jo useampi kilometri ja jalkamme olivat jo valmiit luovuttamaan, toisin kuin matkanjohtajamme, joka piiskasi meidät takaisin jaloillemme. Aloitimme siis vaelluksen  lähtöpisteeseen Canopy Trailia seuraten. Tässä vaiheessa Topi oli jo tyystin valmis heittämään hanskat nurkkaan ja tilaamaan taksin, mutta vaihtoehdon puuttuessa jatkoimme eteenpäin kohti lähtöruutua  haaveillen jo kotiinpääsystä. Kotimatkakin sujui enimmäkseen kävelysiltoja kulkien, mutta muutamassa kohtaa törmäsimme rappusiin ja halutessamme välttää kiertämästä enää yhtään pidempää reittiä, päädyimme nappaamaan Katan ja rattaat kantoon hien virratessa. Kilometrejä kertyi loppujen lopuksi huomattavasti enemmän kuin olimme kuvitelleet ja pari seuraavaa päivää vietettiinkin kivistäviä jalkoja parannellen, mutta puisto oli joka tapauksessa vaikuttava ja ehdottomasti näkemisen arvoinen. 

                                                     Hort Park ja hopeanhohtoiset palmut
                                                            Hort parkin kasvillisuutta


Viikon aikana tapasimme suomalaisen ystäväperheemme muutamaan otteeseen ja kävimme katsastamassa myös Jurongissa sijaitsevan Kids Amaze sisäleikkipaikan; Hoplopin tyylinen 5-kerrosta kattava sokkelo, jossa sai näppärästi juoksutettua lapset uuvuksiin. Topi onnistui telomaan alkuviikosta varpaansa, joten kohtuu syvän viiltohaavan paranemista odotellessa, olimme uima-arestissa tähän päivään saakka. Vettä on sadellut päivittäin, enemmänkin kuin riittävästi, mutta onneksi olemme silti päässeet tutustumaan uuteen ympäristöömme aina sateiden välillä. Kävimme perjantaina tsekkaamassa n. kilometrin päässä sijaitsevan Lorog Chuanin keskusta-alueen, josta löytyi kuuluisiakin pikku ravintoloita sekä muita palveluita. Ravintoloita ei oltu turhaan kehuttu, ruoka oli erinomaista, niinkuin yleensäkin paikallisten suosimissa katuravintoloissa, joten emme joutuneet tälläkään kertaa pettymään. 

Kulunut viikonloppu aloitettiin eläintarhaan tutustuen. Ostimme liput sekä eläintarhaan, että myös erikseen järjestettävälle Night Safarille. Eläintarha oli erittäin viihtyisän oloinen ja rakennettu sademetsään tekojärven rannalle. Tarha sijaitsee Singaporen pääsaaren keski-osassa ja on pinta-alaltaan 26hehtaaria. Kiersimme alueen läpi sekä eläintarhanjunan kyydillä kuunnellen samalla selostusta eläintarhan eläimistöstä, sekä kävellen ja tutustuen lähemmin tarhan asukeihin. Jäimme välillä kuuntelemaan oppaan selostusta sekä seuraamaan eläinten ruokintaa. Pääroolissa olivat tietenkin tarhan  eri apinat, joita löytyi lukuisia eri lajeja ja saimme seurata niiden akrobatiaesityksiä päidemme yläpuolella puiden latvustossa. 


Oli mahtavaa päästä tutustumaan aivan lähi-etäisyydeltä varsin eksoottisiin ja ennalta tuntemattomiin sekä vähän tutumpiinkin eläinlajeihin ja päivän sai helposti kulumaan niitä ihaillen. Lapsille oli tarjolla myös oheisohjelmaa, seikkailuratoineen sekä vesipuistoineen ja löytyipä paikanpäältä myös Topin suosikki puput ja Katalle pikku ponitkin.

                      Kata pääsi ihanan karusellikirahvin selkään Topin lennellessä linnun kyydittämänä
                             Pikkusaukot oli myös livenä varsin veikeitä ja leikkisiä otuksia
Jäämaailmasta löytyi myös Iglu, jonne pääsi hieman vilvoittelemaan

Kierrettyämme n.3/4 alueesta alkoi armoton rankkasade, päättäen meidän kierroksen siltä erää, joten elefantit ja muutama muu eläinlaji jäivät tällä kertaa näkemättä. Seuraavaan kertaan jäi myös yösafari, joka kuuluu olevan sekin vaikuttava elämys, joten jäämme ihmettelemään miltä tulevaisuus näyttää.


Seuraava aamu aloiteltiin hieman rauhallisemmin altaalla polskutellen, jonka jälkeen pakkasimme jälleen reppumme ja lähdimme etsiytymään Harbour Frontissa sijaitsevaan Tanskalaiseen merimieskirkkoon, jossa pidettiin Suomalaisille Joulujumalanpalvelus joulu-messuineen ja -lauluineen. Kirkkoon oli kerääntynyt paljon suomalaisperheitä ja kirkkomenojen jälkeen saimme nauttia vielä joulukahvituksistakin leivonnaisten kera. 

dansk sømandskirke

Suomalaisten joululaulujen myötä pääsi ihanasti kotoisiin joulufiiliksiin ja pappi oli osannut valita sanansa varsin koskettavasti. Jatkoimme siis hyvillä mielin matkaamme seuraavaan suunniteltuun määränpäähämme Chinatowniin.

Chinatown sijaitsee Outramissa ja on kiinalaisten asuttama oma pikkukiina viehättävine pikkuputiikkeineen ja ravintoloineen. Chinatown oli erittäin siisti ja viihtyisä kaupunginosa ja täälläkin olisi saanut kulumaan helposti koko päivän ja toisenkin. Jokaiseen pikkukauppaan teki mieli jäädä ihmettelemään upeita käsintehtyjä koriste-esineitä, valoja ja tekstiilejä. Poikkesimme valtavaan "ruoka-halliin" syömään jälleen kerran erittäin maittavat ateriat pikkurahalla ja shoppailimme vähän aarteita kotiinviemisiksi. Pikkukiinasta ei olisi raaskinut lähteä, niin paljon jäi vielä näkemättä, hyvä syys siis palata sinne pian uudelleen!

                                          Katukuvaa Chinatownin metro-asemalta nähtynä
                        Upeassa väriloistossa ja ihanissa koriste-esineissä riitti ihmeteltävää
                   Katujen yllä roikkuvat upeat paperilyhdyt näyttivät hienoilta ilta-hämärässä
Chinatown

Tällekin viikonlopulle on riittänyt ohjelmaa siinä määrin ettei ole joutanut pitkästymään, mutta arkena on koti-ikävä meinannut ottaa muutamaan otteeseen vallan kun allekirjoittanut on haikein mielin ikävöinyt läheisiään. Onneksi yhteydet säilyy ja murheitaan pääsee helpottamaan rakkaiden kanssa viestitellen ja jutellen. Olette hurjan tärkeitä ja kuljette aina mukana sydämessä ja ajatuksissa <3.

Singapore toivottaa hyvät yöt... ensi kertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti