tiistai 31. joulukuuta 2013

Night Safari

Viime viikonloppuna Teemu sai jälleen komennuksen töihin lauantaina, mutta onneksi työpäivä jäi suht lyhkäseksi, joten kerkesimme toteuttaa suunnitelmamme lähteä kokemaan yösafari, jonne meillä oli jo liput valmiiksi hankittuina. Keli oli harmaan pilvinen ja vettä sateli ajoittain, mutta Teemun selailtua sääkarttoja ja saderintamia päätimme luottaa (tosin pienehköllä varauksella) matkanjohtajaamme ja uskaltauduimme matkaan sadetta uhmaten. Ensimmäinen kierros yösafarilla alkoi 19.30 ja olimmekin paikalla niitä aikoja. Mahojen kurniessa armottomasti jouduimme kuitenkin aluksi etsiytymään ravintolaan, jossa saimmekin jonottaa hyvän tovin vatsantäytettä. Ruokiamme odotellessa ehdimme seurata tulen-nielemis (tai ennemminkin lieskojen sylkemis)-showta, hohtokeilajonglöörien, sekä erilaisten flamingoiksi, keijukaisiksi ym. pukeutuneiden henkilöiden tanssiesityksiä.

puitteet oli hienot ja upeita värejä, tulia ja valoja kaikkialla luomassa tunnelmaa. Vihdoin pääsimme jonottamaan lähtöruutuun. Mietin, josko epävakaan oloinen keli olisi hieman rajoittanut yleisöä, mutta vielä mitä; ihmisiä riitti täälläkin pitkäksi jonoksi saakka. Safarin pääsee kiertämään avojunan kyydillä, mutta päästyämme läpi porteista, junille oli jo hirmuinen jono, siispä lähdimme kiertämään aluetta jalkaisin. Lapsia hieman jännitti pimeässä maastossa kulkeminen, mutta nähtävää riitti siinä määrin, että väsy ei päässyt vaivaamaan. Eläimiä näkyi vaihtelevasti, välillä jouduimme tyytymään ihailemaan tyhjiltä näyttäviä aitauksia, mutta moni eläin tuli kuitenkin esittäytymään meille. Eläimet tuntuivat olevan hyvin tottuneita ihmismassoihin sekä ajoittain äänekkäisiinkin ihailijoihin. Muutamia suomalaisiakin kohdattiin kierrellessämme. Eläimistä oli melkoisen vaikeaa saada kunnollisia kuvia, liekö vika kamerassa, olosuhteissa vai käyttäjässä (itse veikkaisin jälkimmäistä)!?Kierrettyämme safarin jalkaisin, jono junille oli jo lyhentynyt huomattavasti, joten pojat kiiruhtivat junan kyytiin minun jäädessä väsymykselle antautuneen Katan kanssa odottelemaan. Junan kyydistä oli nähnyt myös sellaisia eläimiä, joita ei nähnyt kävelykierroksella kuten, susia, virtahepoja sekä elefantteja.

Saimme safarikierroksemme päätökseen kellon jo lähennellessä puolta yötä, jonka jälkeen suuntasimme taksitolpalle odottamaan kyytiä kotia. Saman ajatuksen oli saanut aika moni muukin, joten pääsimme jälleen jonon jatkoksi. Takseja saapui onneksi suht tiheään ja jono liikkui verraten vauhdilla, joten pääsimme vihdoin aamuyön aikana takaisin kotiinkin ja painamaan päät tyynyyn. Mielenkiintoinen ja jännittävä paikka, joka oli kiva päästä näkemään ja kokemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti