lauantai 5. huhtikuuta 2014

S.E.A Aquarium

Yritetäänpä taas saada pieni pala historiaamme tallennetuksi sillä välin kun pikkuneiti nukkuu ruususen untaan ja herrasväki harrastaa liikunnallisia aktiviteetteja tutustuen kuntosalimme tarjontaan.

Sen kertaisen viikonlopun ohjelmassa oli tutustuminen mereneläimistöön Sentosan S.E.A akvaariossa.
Koskapa Teemulle oli järjestetty työmaan toimesta muuta puuhaa, ei hän päässyt liittymään joukkoon.

Sentosan meriakvaario on maailman suurin, pitäen sisällään yli 800 eri lajia mereneläviä. Akvaariosta löytyy myös yli 200 haikalaa, joiden touhuiluja päsee seuraamaan lasisesta tunnelista käsin haiden uiskennellessa ympärillä.

Lukuisista akvaarioista löytyi monen näköisiä, kokoisia ja värisiä kaloja, koralleja, rapuja, mustekala, delffiinejä, meduusoja, rauskuja, meriankeriaita ym. jotka ihastuttivat pikkuväkeä (ja vähän isompiakin) kovasti. Täällä sai helposti hukattua useamman tunnin ennenkuin kaikki kiinnostava oli käyty läpi (eikä vähiten sen takia että paikalla oli jokunen muukin merenelävien innokas ihailija, joten katseluvuoroaan joutui välillä odottelemaan).
                                               Suurin akvaario oli valtavan lasiseinän takana ja sen lukuisia asukkeja pääsi ihailemaan halutessaan aivan läheltä.  Sieltä löytyi mm. isoja rauskuja jotka liitelivät suurissa parvissa.Kalojen lisäksi akvaarioissa oli tietenkin muitakin meren asukkeja kuten meduusoja
suurehko mustekala, joka ihmetytti pitkine lonkeroineen ja lukuisine imukuppeineenVaikuttavan Isoja rapuja


Irvisteleviä mureenoja(?) ja ankeriaita


Sekä niitä paljon puhuttuja haikaloja, jonka seassa myös sukeltelijat uiskentelivatKiva paikka ja paljon nähtävää, tännekin tullaan varmaan palaamaan uudelleen, sen verran suuren vaikutuksen merimaailma teki retkikuntaamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti