keskiviikko 5. marraskuuta 2014

F1

Vaikka en autourheilun ykkösfaniksi tunnustaudukaan, oli Singaporen formulaviikonlopusta puhuttu siinä mittakaavassa, että allekirjoittaneenkin mielenkiinto heräsi päästä paikanpäälle seuraamaan tätä spektaakkelia. Olimme hankkineet tapahtumaan 3 päivän liput ja ensimmäisenä päivänä pääsivät lapsetkin mukaan hämmästelemään moottoreiden pärinää. 

                                                 Siispä kuulosuojaimet korville ja radalle!!

Päätimme suosiolla jättää rattaat kotiin, koska epäilimme paikanpäällä olevan jossain määrin väen tunkua. Käveltävää kuitenkin riitti lähes väsyksiin saakka ennenkuin pääsimme omaan katsomoon, jonne ennätimme sopivasti seuraamaan ensimmäisiä harjoitusajoja.Perjantaina katsomoissa oli vielä melko tyhjää ja lapset jaksoivat ihmetellä pärinää aikansa, mutta kotiuduimme kuitenkin muutaman tunnin formuloita hämmästeltyämme, olihan takana pitkä koulupäivä ja pienillä alkoi väsymys painaa. Tapahtuma taisi kuitenkin olla nuorimmaisillekin (etenkin Topille) mieleenpainuva kokemus, sillä sitä on muisteltu moneen otteeseen jälkikäteen.

Lauantaina lapset jäivät siis lastenhoitajan huomaan ja suuntasimme radanvarteen aikuisten kesken. Katsomot olivat jo huomattavasti täydempiä ja kisatunnelma huipussaan.
Keli oli koko viikonlopun pilvinen, sateinen ja haze-lukemat (ainakin epäviralliset) korkealla. Kisa päästiin kuitenkin ajamaan kuivilla teillä ja sade piinasi kisakansaa vasta ajojen päätyttyä. Lauantai illan esiintyjänä viihdytti Robbie Williams, jota pääsi fiilistelemään sateen piiskatessa kuulijakunnan sekä esiintyjät läpimäriksi (ellei sattunut turvautumaan löytämäänsä jätesäkkiin, josta sai näppärästi askarreltua itselleen pätevän sateensuojan ;)! )


Sunnuntaina liityin kisakatsomoon iltasella miesväen suunnattua paikanpäälle jo aiemmin. Katsomosta oli hauska bongailla suomenlippuja ja vieraamme mukanaan tuoma lippukin herätti kovasti keskustelua ja uteluita.Kisa saatiin kunnialla päätökseen ja palkinnot jaettua Hamiltonin kuitattua kirkkaimman pokaalin.


                                 Ajojen päätteeksi saimme ihailla vielä näyttävää ilotulitusta.


Sunnuntai illan esiintyjänä oli tarjolla maailmanluokan naiskauneutta Jennifer Lopezin tähdittämänä.


Hieno ja näyttävä tapahtuma ja olin jälleen kerran iloinen, että tännekin tuli lähdettyä! Kolme päivää autourheilua meinasi jo käydä hieman kunnon päälle, mutta nähtävää riitti joka päivälle ja viikonloppu oli kaikenkaikkiaan varsin viihdyttävä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti