torstai 30. lokakuuta 2014

Singapore Night Festival

Singiksessä järjestetään vähän väliä kaikenmoisia mielenkiintoisia tapahtumia joista osa, kuten tämäkin festivaali, ilahduttavasti ilmaisia. Koska täällä kaikesta saa maksaa yleensä itsensä kipeäksi ja vähän päälle, osaa näitä maksuttomia tarjoiluja arvostaa sitäkin enemmän.

Kiitos aktiivisen ja tarkkaavaisen suomalaisyhteisömme, löytyi tieto tästäkin tilaisuudesta sisulaisten keskuudesta. Siispä seuranhaku päälle ja ihmettelemään mistä oli kyse.

Seitsemättä kertaa järjestettävän Night Festivaalin teemana oli Bold and Beautiful. Esiintyjinä oli niin paikallisia kuin kansainvälisiäkin lahjakkuuksia. Festivaali järjestettiin kaupungin ytimessä Bras Basahin-ja Bugiksen ympäristössä.

Ensimmäiseksi kohteeksi valikoitui  National Museum, jossa oli alkamassa ensimmäinen esitys. Keli oli synkän puoleinen ja taivaskin tarjoili omaa valoshowtaan lyöden salamaa ja lisäten siten oman säväyksensä illan tunnelmaan. Sade antoi kuitenkin odottaa, joten selviydyin paikanpäälle kuivinpäin. Ehdinkin juuri sopivasti seuraamaan kun William Close aloitteli itse suunnittelemansa ja valmistamansa Earth Harpin soittoa. Kansallismuseon katonrajaan oli viritetty pitkät kielet, jota tämä USAlainen musiikkitaiteilija näppäili ansiokkaasti. Kyseisen herran (ja loppubändin) esitykseen kuului myös muita persoonallisia itsetehtyjä soittimia kuten soitin-takki ja seinärummut.

Lopulta sade kuitenkin keskeytti esityksen, joten jouduimme hakeutumaan ystävättären kanssa läheiseen pubiin odottelemaan sateen loppumista. Sateen tauottua jatkoimme kierrostamme ihaillen erilaisia valo-ja taide-esityksiä. Museot houkuttelivat kävijöitä ilmaiskierroksille, mutta totesimme
sisätilojen keränneen siinämäärin väenpaljoutta, että tyydyimme pikaisen kierroksen jälkeen keskittymään ulkoiseen taidetarjontaan.


Läheiselle nurmikentälle oli pystytetty pieniä ruoka-, juoma-, ja myyntikojuja ja ympäriinsä oli erilaisia soitanta-, tanssi-, valo- ym. esityksiä. Jäimme siis haukkaamaan pientä purtavaa ja hämmästelemään näkemäämme.  Onneksi korkkarit oli ymmärretty jättää kotiin sateen muutettua maaperän mutaliejuksi.

Yksi hienoimpia valoesityksiä oli Art museumin seinään heijastettu valoshow, joka muutti rakennuksen milloin köynnösten peittämäksi, varjojen asuttamaksi, tulen valtaamaksi sekä erilaisilla väreillä- ja valoilla koristelluksi.Kaikenkaikkiaan viihdyttävä tapahtuma, jossa olisi riittänyt varmasti laajemmaltikin nähtävää, mutta kelistä huolimatta väkeä oli liikkeellä runsaanlaisesti, joten päätimme kotiutua metroliikenteen vielä palvellessa välttyäksemme isommilta ryysiksiltä. Ensi vuonna sitten taas uusiksi :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti