torstai 25. syyskuuta 2014

Mid Autumn Festival

Mid Autumn Festival on kiinalainen kiitospäivän tyylinen juhla, jota vietetään yleisesti perheen kesken vuosittain elo-syyskuussa. Juhla tunnetaan myös Lantern/Mooncakejuhlana niiden liittyessä oleellisesti tilaisuuteen.

Mid Autumn Festival on lähtöisin kiinalaisten esi-isien legendasta ja traditioista vuosisatoja sitten, jossa muistetaan ja kunnioitetaan  epä-itsekkään Chang´en tekoa, edesmenneen hallitsijan vaimoa, joka päätti miehensä julman valtakauden juomalla kuolemattomuuden eliksiirin.

Juhla näkyy enimmässä määrin tietenkin Chinatownin-alueella jossa joka paikka on koristeltu värikkäillä paperilyhdyillä ja -koristeilla sekä erilaisilla eläinaiheisilla  kuvilla.
Mooncaket-eli pienet koristeelliset leivonnaiset liittyvät oleellisesti juhlaan, ja niitä on myynnissä aivan kaikkialla. Mooncaken taikinakuori valmistetaan vehnäjauhoista sekä kananmunankeltuaisesta ja niitä on saatavilla eri täytevaihtoehdoilla. Nämä leivonnaiset ovat suosittu lahja tai tuliainen ystäville/työntekijöille tarjottaviksi. 


Myös meidän condolla järjestettiin Mid Autumn Festival, johon osallistuin lasten kanssa. Juhlassa oli tarjolla buffet-illallinen sekä monenlaista ohjelmaa. Väkeä oli paikalla runsaasti, joten jonottaminen oli jälleen taattu.

Ilta käynnistyi ruokailun merkeissä, jonka jälkeen lapsia ilahdutettiin toiveiden mukaan tehdyillä ilmapalloeläimillä/kukilla/miekoilla/jousipyssyillä.


Juhlakansaa viihdytettiin soitannan, laulun ja tanssin parissa ja yleisökin pääsi osallistumaan joko vapaa-ehtoisesti tai pienen painostuksen alaisena ;).


                        Juhla-areenamme oli koristeltu punaisilla lyhdyillä sekä värivaloilla


Lapsia viihdyttämään oli hankittu taikuri, joka ilahdutti pikkuväkeä erilaisilla tempuillaan lasten osallistuessa innokkaina showhun.


Illan päätteeksi saatiin myös ne pakolliset mooncake-maistiaiset sekä kotiinviemisiksi omat paperilyhdyt, joiden sisään sytytettiin pieni kynttilä.            Jälleen uusi, mielenkiintoinen ja kaunis perinnejuhla, johon oli ilo päästä osalliseksi :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti