sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Bintan
Pitkän viikonlopun reissumme syyskuun loppupuolella sijoittui Bintanin saarelle.
Bintan kuuluu Indonesian omistukseen ja on Riau saariryhmän suurin saari. Se on kokoluokaltaan 1173 neliökilometriä ja sijaitsee Singaporesta 48 km:n kaakkoon eli noin tunnin lauttamatkan päässä, mikä tekee siitä suositun matkailukohteen Singaporelaisten keskuudessa.

Lähdimme iltapäivällä liikkeelle Tanah Merahin lauttasatamasta ja matka sujui joutuisasti alle tunnissa viihtyisällä lautalla maisemia ihaillessa ja pikku snackseja nauttiessa viinilasin kera. Saimme viettää hyvänlaisen tovin tullissa jonotellessamme, mutta rajaselvittelyistä selvittyämme pääsimme jatkamaan matkaa bussin kyydillä hotellillemme.

Hotelliksi olimme valikoineet suositusten perusteella Bintan Lagoon resortin, joka löytyy saaren pohjois  rannikolta, Etelä-Kiinan meren puolelta. Hotellimme oli valtaisan suuri, pitäen sisällään mm. 470 huonetta, 12 ravintolaa, 2 isoa allas-aluetta ja urheilukeskuksen. Hotellin ympärillä on myös isot golfviheriöt, joten sen lajin harrastajat hakeutuvat mielellään kyseiseen resorttiin.

                      Hotellin aulassa meitä oli vastaanottamassa soittokunta sekä tervetuliaisjuomat


Ehkä sanomattakin selvää, että meidän nuoriso etsiytyi kiireesti allas-alueelle, jossa sitten vietettiinkin iso osa lomasta.Hotelli oli varsin viihtyisä; kiva huone, josta parvekenäkymä meren suuntaan, ravintoloissa kelpo ruokatarjonta sekä tietenkin ne altaat!

Hotellin edustalta löytyi upea hiekkaranta kirkkaine vesineen, jotka houkutteli tutkimaan vedenalaisia maisemia. Mereen kahlatessa, ilmaantui ympärille pyörimään hienoja värikkäitä kaloja, joita oli hauska seurailla.

Hotellialueella järjestettiin myös erilaista ohjelmaa mm pienkonelennätystä, mönkkärisafareja, vesiskootteriajelua, surffaustunteja yms.Tyydyimme kuitenkin seurailemaan toisten vauhdikasta menoa ja nautimme rantamaisemista mm. jalkapallon sekä illallistamisen merkeissä. Miesväki kävi myös testaamassa puttaustaitojaan läheisellä viheriöllä.Ranta oli ehdottomasti hienoimpia ja kirkkaimpia mitä olen reissujemme aikana täällä lähialueilla nähnyt, ei siis ihme, että Bintanilla riittää turismia. Hintataso tosin oli pitkälti samaa luokkaa kuin täällä Singaporessakin, joten mikään edullinen tämä kohde ei ollut.Tällä reissullamme emme poistuneet hotellialueelta, sillä sielläkin riitti hyvin nähtävää ja tekemistä muutaman päivän ajaksi. Täydellinen rentoutumisloma siis tällä kertaa.

Bintan vaikutti kaikenkaikkiaan hyvin siistiltä ja viihtyisältä saarelta, joskin täysin turismin varaan rakennetulta paikalta, mutta tosi kiva kohde viikonlopun viettoon, tänne palaa mielellään uudelleenkin.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti