torstai 6. marraskuuta 2014

Kusu Island

Koska Topilla ja Teemulla alkoi syysloma, päätimme aloittaa lomailumme saariretkeilyllä. Suunnitelmissa oli tehdä päiväretki Saint Johnin saarelle ystäviemme kanssa, mutta koska lähtösatamassa selvisi, että tähän aikaan vuodesta ei Johnille ole pääsyä, vaihtui matkasuunnitelma lennossa ja hankimme tiketit St Johnin pienemmälle naapurisaarelle Kusu Islandille.

Kusu sijaitsee vajaan 6km:n päässä Singaporen etelämantereelta, joten lauttamatkasta selvittiin alle puolessa tunnissa. Kusu, joka tunnetaan myös nimellä Tortoise Island, on piskuinen saari  joka on nopeasti kävelty ympäri.


Kusun nähtävyyksiin kuuluu kaunis kiinalainen temppeli Da Bo Gong (Grand uncle), jonka rakennutti varakas bisnesmies vuonna 1923.


Da Bo Gongilla sekä Guan Yinillä (Goddess of Mercy) uskotaan olevan kyky parantaa sairauksia, tuottaa vaurautta, hallita sekä rauhoittaa merta ja suojella vaaroilta. Guan Yin tunnetaan myös poikalasten antajana "giver of sons".Temppelin ympäriltä löytää runsaasti sekä oikeita- että koristekilpikonnia. Joidenkin kilpikonnien kuoriin oli maalattu punaisella kiinalaisia kirjainmerkkejä.

Toinen saaren merkittävistä nähtävyyksistä sijaitsee kukkulan huipulla, jonne johtaa 152 porrasta. Huipulta löytyy kolme "kramatsia", Malesialaisia pyhimyksiä, mies (Syed Abdul Rahman), hänen äitinsä (Nenek Ghalib) ja sisarensa (Puteri Fatimah), jotka elivät 1800-luvulla. Pyhimyksiltä tullaan rukoilemaan vaurautta, hyvää avioliittoa ja harmoniaa. Kohde on suosittu myös pariskuntien keskuudessa, jotka rukoilevat itselleen jälkeläisiä.Saarelle on tehty kaksi laguunia hiekkarantoineen, jotka soveltuvat hyvin uimiseen. Laguunien viereen on sijoitettu mukavasti picnickatoksia pöytineen ja tuoleineen, jollaisessa nautimme retkieväämme ja pulahdimme nauttimaan lämpimästä merivedestä.


       Tällainen kaveri säikäytti meidät kesken picnicimme viilettäen vauhdilla jalkojemme välistä.

           Lapset nauttivat vesileikeistä täysin rinnoin ja tunnit kului äkkiä meressä pulikoidessa.
Lautta kuljetti meidät takaisin mantereelle alkuillasta. Kiva pikku saari, joka on mainio picnickohde päiväreissulle ja jonne oli helppo ja nopea pääsy Marina South Pier satamasta. Mikäli omat eväät on unohtuneet kotiin, saarelta löytyy myös foodcourt, josta voi nälän yllättäessä shoppailla pientä purtavaa.

              Iso Kiitos vielä matkaseuralaisillemme, tätä reissua kanssanne on ilo muistella :)!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti