torstai 26. helmikuuta 2015

Uusi Vuosi 2015

Vuoden vaihde edessä, emmekä tänäkään vuonna kokeneet vaihtoehdoksi jäädä kotiin, vaan pakkasimme picnic eväät kylmälaukuun ja suunnistimme sinne mihin kaikki muutkin, eli keskustaan Marina Bayn tuntumaan.

Olimme liikkeellä hyvissä ajoin, noin kahdeksan aikoihin, joten pääsimme suht vaivatta liikkumaan, joskin parhaat katselupaikat oli jo siinä vaiheessa kansoitettu. Suunnistimme hieman väljemmille vesille Esplanade parkiin, jonne levitimme picnic alustamme ja nautimme eväitämme H-hetkeä odotellessa.


Puistossa oli seuranamme jo useita porukoita (vähemmän tosin lapsiperheitä) eväineen ja musiikkeineen ja tunnelma oli oikein viihtyisä sekä keli kelvollinen. Välillä saimme nauttia naapuriseurueiden kitaroinnista ja eväät katosivat vauhdilla nälkäisiin suihin. Pikkuväki otti vähän lepoa ruokailun päätteeksi ja Topi ehtikin jo vaipua uneen ennen vuoden vaihtumista, siskon seuratessa jännittyneenä ympäristön tapahtumia.

Väkeä alkoi hiljalleen saapua paikalle ja ennen puolta yötä oli myös puisto tiiviisti kansoitettu. Retkipaikaltamme oli kuitenkin varsin hyvät näkymät Marina Bayn ylle ja viimein odotus palkittiin värikkäiden rakettien maalatessa taivaan upean väriseksi. Kataa moinen pauke ja väriloisto hieman jännitti ja sitä seurattiinkin jännittyneenä isin sylin turvasta.
Isoveikalta valo-show jäi tällä kertaa näkemättä, Nukkumatin pitäessä pientä herraa tiukasti otteessaan herättely-yritelmistä huolimatta. Ilotulitus oli lyhytkestoinen (n.10 min) mutta näyttävä ja shown päätyttyä pakkasimme tavaramme ja lähdimme suunnistamaan kohti lähintä metroasemaa. Sama suunnitelma oli monella muullakin paikalle tulleella, joten tuhansien ihmisten pyrkiessä samaan paikkaan, kadut ruuhkaantuivat äkkiä ja matka eteni hitaanlaisesti massan seassa taapertaessa. Pikkumiestä harmitti yöjonottelut kesken jääneiden unien jäljiltä pikkusiskon nauttiessa rattaiden kyydissä lepäilystä. Selviydyimme viimein metrolle ja kotia, johon mennessä nuorisommekin oli jo piristynyt siinä määrin, ettei väsymyksestä ollut enää tietoakaan.

Vuoden vaihteesta jäi mukavat muistot ja jälleen kerran sai todeta, että vaikka Singapore on erittäin ruuhkainen ja tapahtumat keräävät tuhansittain ihmisiä samaan paikkaan, niin kaikki on kuitenkin erittäin hyvin organisoitua, ihmiset käyttäytyvät siivosti, joten lastenkin kanssa voi liikkua turvallisin mielin ja homma toimii.


              Toivotamme kaikille ystävillemme Oikein Onnellista sekä Antoisaa Uutta Vuotta!!

                                              Ollaanhan edelleen kuulolla puolin ja toisin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti