torstai 3. heinäkuuta 2014

Pasir Ris park

Koska hartaasti odotettu Suomi-lomamme kolkuttelee jo nurkan takana ja lähtöön on aikaa enää vajaa vuorokausi, on aika viimeisten blogipäivitysten Singaporen suunnalta taas muutamaan hetkeen.

Koneemme starttaa siis kohti Suomen maata huomenna puolen yön aikaan ja perillä meidän tulisi olla aamu varhain paikallista aikaa. Lapset odottavat innoissaan tuttujen ihmisten ja paikkojen näkemistä ja myönnetään että itsekin on varsin iloinen päästessään tapaamaan rakkaita ihmisiä pitkästä aikaa.

Jo lähtökohtaisesti tuntuu hassulta ajatus lähteä Suomeen lomalle ja palata sitten taasen tänne kotiin Singaporeen, kun yleensä on tottunut asian laidan olevan hieman toisin päin ;), mutta joka tapauksessa hirmu mukavaa päästä lomailemaan kanssanne!

Mutta palataampa vielä hetkeksi viime viikonlopun tunnelmiin ja retkeemme saaren koillis-rannikolla sijaitsevaan Pasir Risin puistoon.

Olin jo pidemmän aikaa haaveillut pääseväni tutustumaan kehuttuun Pasir Risin puisto-alueeseen, sillä aiemmat vierailut alueelle rajottuivat paikallisen vesipuiston tarjontaan.

Pakkasimme siis eväät matkaan ja aamupäivän aikana alkaneiden sateiden hellitettyä, suuntasimme lähiostarin mainion sushitarjonnan päätteeksi kohti Pasir Risia.

                                          Tällaisen lounastarjoilun jälkeen jaksoi retkeillä :)

Pasir Risin metroasemalta oli puistoon parin kilometrin kävely, joka eteni hienoja maisemia ja puiston eläimistöä ihmetellessä. Puistosta löytyy myös ratsastustalli kenttineen, jossa pääsee kokeilemaan aitoja hevosvoimia, mutta se ilo jäi meiltä kuitenkin tältä erää kokematta.
Määränpääksemme valittiin puistosta löytyvä Singaporen suurin ulkoleikkipaikka keinuineen, kiipeilymahdollisuuksineen ja erilaisine härveleineen. Kuljimme rannikkoa pitkin kohti leikkipaikkaa ja löysimme perille iltapäivän päätteeksi. Siispä päästimme pikku marakatit ottamaan ilon irti tarjonnasta ja pari tuntia vierähti äkkiä leikkipaikkaan tutustuen.Hukattu energia korvattiin ansaituilla eväillä ja siirryimme seuraavaksi tarkastelemaan viereistä rantaa. Puisto rantoineen oli kaikin puolin siisti ja viihtyisä, mutta merivesi kuitenkin siinä määrin törkyisen oloista ettei ajatus uimisesta houkutellut (vaikka jokunen rohkeampi paikallinen olikin uskaltautunut kastautumaan).Illan hämärtyessä hurautimme taksilla kotiin ja onnittelimme itseämme taas onnistuneesta retkikohteesta. Vielä täällä riittää uuttakin ihmeteltävää vaikka saari alkaakin jo hiljalleen käydä tutuksi.

Meillä on huomenna vielä odottamassa armoton pakkausurakka sekä muut lähtövalmistelut, joten koitampa minäkin sitä ennen hetkeksi vielä ummistaa silmäni.

Pian nähdään ystävät :)

1 kommentti:

  1. Innolla aina odotan uusia kirjoituksia. Pelkät kuvatkin kertoo jo paljon ja tekstit elävöittävät tarinaa :) Onneksi täällä tänään alkoi paremmat ilmat kun tässä pari viikkoa mennyt sateessa ja palellessa. Tänään tarkeni jo taas shortseissa.

    VastaaPoista