perjantai 9. toukokuuta 2014

Batam

Näköjään mitä pidempi aika venyy edellisestä päivityksestä, sen vaikeampi on saada itseään tarttumaan aiheisiin, joista on kulunut jo pidempi tovi, mutta jatketaan yrityksiä, koska tämä blogi on kuitenkin itsellekin sen verran tärkeä, että haluaa saada nämäkin asiat kerrottua ja taltioitua matkamuistoksi.

Muutenkin olen huomannut, että fiilikset täällä ollessa vaihtuu kuin raskausaikana konsanaan; välillä on suunnaton ikävä perhettä ja ystäviä ja toisinaan taas iki onnellinen saadessaan olla täällä perheensä kanssa, oppia, ihailla ja ihmetellä uusia maisemia ja kulttuuria sekä ahmia uusia kokemuksia. Plussan puolella siis ollaan edelleen ja vaikka alakulo toisinaan valtaakin mielen, en silti ole hetkeäkään katunut että tänne tuli lähdettyä.

Mutta nyt siis itse aiheeseen, eli Batamille.

Parin päivän Legolandin vierailun jälkeen, oli lomailua tarkoitus jatkaa Batamin saarella. Saari sijaitsee Singaporen eteläpuolella ja kuuluu Indonesian saaristoon. Batam on kohtuu iso saari pinta-alaltaan 415 neliökilometriä (eli n. Singaporen kokoluokkaa) ja suosittu lomailukohde etenkin golffaajien keskuudessa.

Hyppäsimme siis illan suussa lautan kyytiin, joka kuljetti meidät n. tunnin matkan Batamille. Koska kello oli jo reippaasti päälle 8 kun lähdimme, oli pimeää ja lapset alkoivat olla väsyneitä. Aluksemme huristi huimaa vauhtia läpi pimeyden ja myönnetään että ainakin allekirjoittanut puristi tiukasti penkinreunaa ja toivoi mahdollisimman pikaista rantautumista.

Rannalle siis päästiin ja rajamuodollisuuksien jälkeen meitä odottanut taksi kyyditsi meidät sekä lisäksemme yhden pariskunnan Turi Beach resort hotellillemme.

Saaren isoimmat ja hienoimmat hotellit yksityisrantoineen sijaitsivat saaren pohjoisrannikolla, jonne hurautimme Nongsapuran lauttasatamasta vajaassa tunnissa. Hotelli oli viihtyisä ja meidät majoitettiin paritalomökkiin, jossa pääsimme purkamaan tavaramme ja peittelemään matkasta väsyneet lapset untenmaille.

Hotellilta löytyi viihtyisä uima-allas alue, jota lähdimme testaamaan seuraavana päivänä aamupalan jälkeen.
Ranta oli kaunis, mutta merivesi sen verran roskaista ja likaista, että uimisen keskitimme altaille.
Säät suosivat ja lomapäivämme oli suorastaan hiostavan kuumat, onneksi olimme kuitenkin sillä puolella saarta johon sentään kävi ajoittain virkistävä merituuli.

                        Rannalta oli kiva keräillä simpukoita ja ihmetellä muitakin meren aarteita.

Koska Teemu oli ehtinyt ennen Batamille saapumistamme käräyttää selkänsä, eikä ensiapua poltteeseen ollut hotellilta saatavilla, varasimme taksin kuljettajineen päivän ajaksi kuskaamaan meidät kaupunkiin. Jälleen n.tunnin huristelun jälkeen olimme isolla ostarilla, jota kierrellessä saatiin hukattua useampi tunti kahvitteluineen ja kaivattu sun relief-voide mukanamme palailimme iltasella hotellille.

Vaikka hotellialue olikin varsin siisti, joskaan ei mikään uutuuttaan hohtava, oli kaupunkialue kaikkea muuta; kadunvarret oli täynnä jätteitä ja hökkelikyliä ja liikenne kohtuu kaoottisen oloinen, aika kaukana siis siitä, mihin täällä yltiösiistissä ja vauraassa Singaporessa on tuttunut.

Batamilla viettämämme pari päivää kului pitkälti hotellin uima-altaalla lilluen sekä indonesialaiseen ruokaan tutustuen (mikä oli osittain hieman omalaatuista).

Ihmiset olivat täälläkin ystävällisiä ja keräsimme jälleen huomiota poiketen ulkonäöllisesti saaren valtavirrasta.

                                           Tältä sillalta pääsi ihailemaan valtavia kalaparvia.

                                            Sillanvartija piti tarkkaan silmällä läpikulkijoita


Mukava lomakohde tämäkin, mutta aikalailla kerralla nähty, joten seuraava reissu kenties naapurisaarelle Bintaniin?!

Kotimatka sujui hieman valoisammissa tunnelmissa alkuillasta, mutta sensijaan aallot olivat ehtineet kasvattaa kokoaan siinä määrin, että kyyti oli varsin pomppuisaa ja me tytöt saimme taas puristaa toisiamme lujasti ettei olisi niin suuresti hirvittänyt paikallisten seuratessa huvittuneina vieressä meidän hermoilujamme.

Lomailun jälkeen oli taas mukava palata kotiin ja heittäytyä omaan sänkyyn. Matkailu avartaa, piristää mieltä mutta myös väsyttää. Uusista reissuista haaveillen....Ei kommentteja:

Lähetä kommentti