maanantai 13. tammikuuta 2014

Jotain uutta, jotain vanhaa ja paljon punaista ja kultaa

Viikko yksinhuoltajuutta takanapäin, johon on mahtunut taas paljon iloja, murheita ja ikävääkin.

Täällä valmistaudutaan jo vauhdilla Kiinalaiseen Uuteen Vuoteen, joka näkyy kaikkialla, niin katukuvassa, kaupoissa kuin jopa mäkkärimyyjien pukeutumisessakin :). Tuleva vuosi on hevosen vuosi, siispä hevoshahmoja löytyy joka paikasta ja hevosaiheisia pehmoleluja on kaupan kaikkialla.

                                                    Uuden vuoden koristusta lähiostarilla


Kiinalaisen Uuden vuoden juhlinta alkaa virallisesti kiinalaisen kalenterin ensimmäisenä kuukautena ja loppuu sen 15. päivänä (eli juhlinnat aloitetaan 31.1.). Uuteen vuoteen valmistaudutaan ostamalla uusia vaatteita, ottamalla uusia kampauksia sekä ostamalla kaapit täyteen herkkuruokia. Koti siivotaan perusteellisesti ja koristellaan punaisilla ja kultaisilla lyhdyillä ja kukka-sekä paperikoristeilla. Kiinalaista Uutta Vuotta on tapana juhlistaa perheen ja sukulaisten parissa ja kaikille (etenkin naimattomille nuorille, mutta myös muillekin) jaetaan punaisia kirjekuoria, jotka sisältävät parillisen määrän dollareita. Näiden kirjekuorien tarkoituksena on tuottaa saajalleen hyvää onnea. 

Monilla kiinalaisena uutena vuotena nautituilla ruoilla on symbolista merkitystä; ananas ja mandariinit symboloi vaurautta, nuudelit pitkää ikää, kokonainen kala yltäkylläisyyttä jne. Leijona-ja lohikäärmetanssijat täyttävät katukuvan tuodakseen ihmisille vaurautta. Tanssin tarkoitus on pelotella pois pahoja voimia.                          Myös meillä kotona valmistaudutaan karkoittamaan pahoja henkiä :D

Jäämme mielenkiinnolla siis odottamaan mitä tuo suuri juhla tuo tullessaan ja palaamme raportoimaan sen päätyttyä.

Tavarat alkavat olla hiljalleen löytäneet paikoilleen ja muutamia hankintoja olisi vielä edessä (mm.lasten huoneen kirjahylly) jotta saataisiin loputkin aarteemme niille kuuluville sijoilleen, mutta kaikenkaikkiaan asuntomme alkaa näyttää jo mukavan kodikkaalta :)!

Suuremmilta murheilta ollaan säästytty, mutta pienempien harmitusten parissa on painittu muutamaan otteeseen. Koska kaikkivoipa oma remonttireiskamme on merten tuolla puolen, päätti kodin elektroniikka käyttää tilaisuuden hyväkseen ja koetella kotiäidin hermoja; ensiksi oikuttelemaan ryhtyi televisio, jonka tämä näppärä kodinhengetär sai kun saikin takaisin ojennukseen niinkin mutkikkaalla toimenpiteellä kuin johtojen uudelleenkiinnityksellä. Seuraavaksi päänvaivaa aiheutti pesukone, joka teki lakon pistorasian adapterin vaurioiduttua jo toistamiseen; ongelma ratkaistiin väliaikaiskorjaustoimenpiteellä, eli jatkojohdon hankinnalla,pistorasian jäädessä odottamaan kotisähkärimme tuomiota. Juuri kun ehdin huokaista helpotuksesta ja riemuita onnistuneista korjauksista, pesukone ei ollut saanut vielä tarpeekseen jäynänteosta; ruudulla loisti "vikakoodi" ja kone pidättäytyi sinnikkäästi toimimasta. Lukuisten manailujen ja kirousten saattelemana yritin konsultoida vuokraemäntäämme, armasta aviomiestäni sekä lähes yhtä armasta internettiä, joka pienen selvittelyn jälkeen kertoikin koneen olevan lapsilukossa ja kieltäytyvän sen tähden toimimasta (toimii näköjään erinomaisesti myös meille lapsenmielisille!). Jälleen siis yksinkertainen ratkaisu ylitsepääsemättömältä vaikuttavaan ongelmaan. Yritän tästä lähtien pysytellä paremmissa väleissä kodinelektroniikkamme kanssa ja kenties lausua itsekin muutaman loitsun pahojen henkien karkoittamiseksi ;).

Viikon aikana olemme kerenneet nähdä taas jokusen uudenkin paikan. Alkuviikosta valitsimme kohteeksemme suunnata East coast parkin rannikoille. Pakkasimme mukaamme eväät ja uikkarit ja läksimme ihmettelemään meren kuohuja. Löysimme perille uskollisen kartta-appsin avulla ensin metron ja seuraavaksi bussin kyydittämänä. Kävelimme rantaa pitkin n. kolmisen kilometriä välillä pysähtyen ihailemaan maisemia ja meren aarteita, seuraamaan vaijerin kyydillä matkustavia vesilautailijoita temppuradallaan, kiipeilemään aallonmurtajille ja majakkaan, uimaan sekä evästämään. Meri vesi oli yllättävän lämpöistä ja rannalta löytyi toinen toistaan hienompia simpukka-aarteita kotiinviemisiksi.


Rannalla sai mukavasti kulutettua lähes koko päivän ja palasimme kotiin väsyneinä mutta onellisina taas yhtä uutta kokemusta rikkaampina.

Tänään vierailimme jo hyvinkin tutuksi tulleessa Botanic Gardenissa ja pistäydyimme suomalaisten leikkitreffeillä lähiostarillamme. Huomenna Topi pääsee aloittamaan joka tiistaisen suomikoulun opinnot. Odotamme edelleen tietoa koulupaikasta, joten jännitettävää piisaa tulevaisuudellekin. Nyt kuitenkin untenmaille haaveilemaan huolettomasta elämästä :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti