keskiviikko 5. helmikuuta 2014

Turistioppaana

 Pidemmän ajanjakson blogipäivitystä tällä erää kuvavoittoisesti. Aika on taas lentänyt ja illat kuluneet vauhdilla, joten aikaa blogin kirjoitteluun ei ole juurikaan jäänyt, eikä vähintään siitä syystä, että saimme anopin tänne vieraaksemme muutamaksi viikoksi. Nyt kun anoppi on lähtenyt käymään työasioilla Australiassa ja talo hiljentynyt, ehtii kirjoittamaan muutaman rivin ennenkun Nukkumatti saapuu noutamaan.

Ensitöiksemme kuskasimme armaan anoppimme minnekäs muualle kuin ihailemaan Singaporea korkeuksista Flyerin kyydissä. Uhkailuista huolimatta anopinkin silmät pysyi auki ja etenkin lapset nauttivat jälleen suuresti matkastaan :).

Korkeuksista selvittyämme jatkoimme maisemien ihailua jokilaivan kyydistä. Laivaristeilymme kesti 45 minuuttia ja kuulimme samalla selostusta Singaporen historiasta.


                                                                            Merlion

Marina Bayn seutu tuli siis koluttua enemmän ja vähemmän läpi, joten päästimme anopin hetkeksi kotiin toipumaan aika-erosta.

Sadekausi on todellakin päättynyt eikä täällä ole satanut pariin viikkoon!! Aurinko vastaavasti lämmittänyt suuremmassa määrin kun pilvetkin ovat väistyneet. Uima-allas on ollut ahkerassa käytössä kuten myös aurinkorasvat!

Koska anoppia kutsuivat myös työvelvoitteet, saattelimme hänet Orchardin toimistolle ja jäimme lasten kanssa ihailemaan katukuvaa kauniine hevosaiheisine koristeineen. Uuden vuoden juhlinta näyttäytyi tosiaan kaikkialla!


 
Itse Uuden vuoden juhlinnat jäivätkin meidän osalta hieman vähemmälle, meidän pysytellessä kiltisti kotosalla aktiivisimpaan juhlimisaikaan. Seuraavana päivänä kauppojen ollessa suljettuna lähdimme käymään Chinatownissa. Koskaan ei ole Singapore vielä tähän mennessä ollut yhtä aavemaisen tyhjä ja hiljainen!! Oli kuin maa olisi nielaissut kaikki ihmiset! Tyhjyydestä ja hiljaisuudesta huolimatta, löysimme Chinatownista onneksemme upean Buddha Tooth Relic temppelin, jossa sentään oli väkeä jo tungokseksi saakka. Kiersimme temppelin ihaillen uskomattomia kultakoristeita ja patsaita, mykistävä näky!

Anopin jälleen työskennellessä, kehittelimme lasten kanssa ohjelmaa ja päätimme poiketa Jurongiin Science Centeriin. Heurekan tyylinen tiedekeskus, jossa riitti hämmästeltävää koko päiväksi ja vielä jäi paljon näkemättäkin. Paikan vaikuttavinta antia olivat varsin elävän oloiset liikkuvat ja murisevat dinosaurukset, jotka oli jo melkein liiankin aidon näköisiä!! Päätimme kuitenkin, että tänne on palattava  uudelleen päästäksemme sukeltamaan vielä lähemmin tieteen ihmeelliseen maailmaan.
Tieteen vastapainoksi ollaan ehditty poiketa Sentosan hiekkarannalla Tanjong Beachilla, joka oli todella ihana paikka rentoutua syöden, juoden ja uiskennellen.

                          Beach clubilta löytyi myös uima-allas, jossa lapset viihtyivät pitkään.

                                     Mummi pääsi nauttimaan Katan kanssa hiekkaleikeistä.

Rannalla törmäsimme myös ensimmäisiin Lohikäärmetanssijoihin, jotka järkyttivät lapsia äänekkäällä rumpujen ja lautasten paukutuksella


Koska vaijerihissit Sentosalle oli vielä meidänkin osalta kokematta, joutui anoppi osallistumaan siihenkin elämykseen lähestulkoon vapaaehtoisesti ;).
Hisseistä oli huikeat näkymät ja vaikka isompia vähän jännittikin, ei nuorimmaiset olisi malttaneet poistua kyydistä lainkaan!

Sentosalla suunnistimme bussin kyyditsemänä Adventure Cove vesipuistoon, jossa sitten lutrattiinkin intoa täynnä sulkemisaikaan saakka.


Paljon uutta ja jonkin verran vanhaa on siis ehditty kokea näidenkin viikkojen aikana. Mukava saada välillä seuraa ja päästä ihmettelemään kotikontuja laajemmaltikin!

                                                          Helteiset terkut Singiksestä!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti